Muziek

Zoals Beethoven zei: ”Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en wijsbegeerte. Het is een bemiddeling tussen de geest en het zintuiglijk leven. Het is een Goddelijke Kunst“.

Hoe diep raakt een klank? Vaak dieper dan diep. Woorden zijn voor veel dingen niet toereikend, klanken wel, als je je gevoel openstelt. Meestal is het zo, dat je gevoel zich vanzelf opent bij het horen, en vooral, het VOELEN van die klanken.

Pianoklanken, pianoconcerten raken de Ziel: de Solaris Plexus, oftewel, de Zonnevlecht. Vioolklanken raken de Hartchakra, trompetgeschal de Basischakra, en zo zijn er nog meer voorbeelden, zoals een in F gecomponeerd muziekstuk ook de Hartchakra, en een in C geschreven compositie ook weer de Basischakra beroert en ontroert!

Zo beïnvloedt muziek jouw chakra’s op een positieve manier. Maar vergeet niet, dat genoeg, genoeg is en dat kun je voelen. Als je met je hele gevoel luistert, kun je dat voelen zonder het tevoren al te weten of te bedenken.

Van kinds af aan, vanaf het moment dat ik leerde schrijven, ben ik met muziek bezig!
Ik had het geluk later een Vakopleiding te krijgen van de concertpianist Peter de Kleer, in zijn tijd een van de grootste pianopedagogen van Nederland.

Nog maar kort geleden – in 2013 – heb ik het Diploma behaald van de prachtige, erkende Beroepsopleiding “Componeren, Arrangeren en Songwriting” bij Pro Music in Amsterdam. In het jaarcurriculum heeft de docent, voormalig concertpianist, zo ongeveer 4 jaar van de beste Conservatoriumkennis en 30 jaar ervaring met de professionele muziekwereld geperst.

Een mens hoeft, als hij wat ouder wordt (en wat ouder ben ik zeker geworden) niet stil te gaan staan!