Levenskunst

De Kunst bij JEZELF te blijven, je niet te laten meeslepen door anderen. Vanzelfsprekend overdenk je andere ideeën en gedachten, maar jij blijft bij jouw uiteindelijke gevoel , wat jij wilt. Anderen hebben niets in jouw leven in te brengen. Alleen jij zelf. Dat is belangrijk. Geen na-aperij. Durf origineel te zijn, durf je zelf te zijn. En durf te veranderen!

Dus ook jij hebt niets in andermans leven te vertellen. Goede raad is prima, maar geen drammerige opleggerij, omdat jij denkt het zo goed te weten. Een ieder heeft zijn eigen weg.
Laat je niet meeslepen, blijf bij je zelf!

Besef dat alles kan. Alles. Negatieve gedachten verander je in positieve, waardoor je jezelf een andere wereld schept. Oefen je daarin.
Laat je dus ook niet meenemen in de angst die anderen over je uitstorten.
Angst is een aangeprate zaak.

Beloften op de lange termijn zijn moeilijk. Jij verandert, anderen veranderen, alles verandert. En dat is goed. Laat jouw ja, ja zijn, jouw nee, nee, en spreek ware woorden, anders geen! Veel mensen spreken woorden om de ander te behagen, of zichzelf, of er wat aan te verdienen en ook dat is een leugen.

Je bent een aan destructie ten ondergaand wezen, wanneer je steeds maar weer concessies doet en jezelf verloochent. Jezelf verloochenen is nog erger dan verloochend worden.

Niet alles in het leven is zo leuk, soms is het bijna te zwaar. Weet dan, dat toeval niet bestaat, dat het leven zelf je de lessen geeft, die juist jij nodig hebt. En ja, daar kun je dan toch vrede mee hebben, als je dat weet.

Maar doe er wat mee, doe er wat aan. Volledig en niet maar “voor een groot deel”.
Durf de knop om te draaien. Hoe moeilijk het soms ook is. Overdenk het, VOEL het. Schep plezier in het leven, niet in meeloperij, meedoenerij (dat gebeurt veel te vaak!), maar gewoon omdat jij het leuk vindt. Je hoeft op niemand anders te lijken. Daar is er al een van.

Geef jouw Zelf! En lach! Het leven is waard geleefd te worden!