Leven op andere planeten

Leven op andere planeten.

Kan dat niet? Waarom niet? De mens het superwezen in dat onnoemlijk grote universum? O ja? Waarom?

Als je nog nooit een vis in het water had geweten, zou je denken, dat daar geen leven mogelijk was. Als mens kun je daar zonder hulpmiddelen niet leven. Vissen zijn aangepast aan hun omstandigheden. In onze Aarde leven ook tal van wezens. Aan die omstandigheden aangepast. Ook daar zou je als mens zonder aanpassingen niet kunnen leven.

De mens een superwezen? In ons zonnestelsel – het 13e van de meer dan 200 – is het alleen maar oorlogszuchtig op de planeet Aarde. Het mensdom wil macht, eer, wapens, oorlog. Waarom toch? Of dat zo super is? Geen enkele bewoner van de andere planeten in ons 13e zonnestelsel, heeft die hebberigheid, die machtswellust en die zucht naar eer.

Mensen zijn vaak bang voor buitenaards leven, omdat ze ervan uitgaan, dat alle wezens zo zijn als mensen. Want een mens zou meteen planeetje willen veroveren, op zoek naar schatten, materie, rijkdom, bezit. Macht en macht en nog eens macht.

Nou, zo werkt dat buitenaardse leven echt niet. Integendeel. Ook al probeert men bewust en soms onbewust, je dat te doen geloven. Laat je toch geen angst aanpraten. Ik zou denken, dat het mensdom te zijner tijd wel wat zeer goed bedoelde hulp van “buitenaf” zou kunnen gebruiken, omdat ze er zelf niet meer uit komen!

Op Mars was heel lang geleden inderdaad veel water. Ook op Mars was en is nog steeds leven. Maar zij leven ín de planeet Mars. Niets van gezien? Ja, keer op keer blijkt, dat de mens wel meer niet ziet, of niet wíl zien. Soms ook niet mág zien, of van aardse machtshebbers niet mógen doorgeven, want stel je voor, dat ze daardoor hun super aardse macht kwijt raken.

Mars de planeet van oorlog? Wel zeker niet! Mars is de planeet van de techniek.

Zeker zijn er geweldige mensen met ruimere blik en geen last hebbend van al die mensdommelijke eigenschappen. Gelukkig wel. Mensdom. Te vaak een zeer toepasselijk woord.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.